Bosanca držali kao roba, maltretirali ga i zube mu vadili: Ovo su osumnjičeni za ovaj grozan čin

0
708

ZA ZLOSTAVLJANJE OVOG 37-GODIŠNJAKA IZ VELIKE KLADUŠE JE OSMERO OPTUŽENIH. STRAVIČNE FOTKE IZGLADNJELOG RASIMA ĆUFUROVIĆA IZ VELIKE KLKADUŠE KOJI JE U POTRAZI ZA POSLOM ZAVRŠIO KAO ROB NA IMANJU U MJESTU DRAGANIĆ KOD KARLOVCA SU CIJELI REGION ZGROZILE, ALI I SVJETSKU JAVNOST KOJI SU PRENIJELI OVU VIJEST.

Svoj sudski epilog bi mogao dobiti ovaj jeziv slučaj robovlasništva, potvrđeno je tako iz Općinskog suda u Karlovcu. A predmet je dodijeljen sutkinji Blaženki Lugar Vladić trećeg oktobra, članovi monstruozne porodice Velić će se naći na optuženičkoj klupi, otac Petar, kao i njegovi sinovi Ivan, Igor, Dražen, te osobe sa inicijalima T.V, M.J, R.N i J.A.

Oni su Rasima na teški rad bez naknade prisiljavali iskorištavajući njegovo siromaštvu od aprila 2016. pa sve do oktobra 2017.godine.

I fizički i psihički su ga maltretirali, a uspio je da pobjegne prošle godine u oktobru jer su mislili da je umro od ozljeda koje su mu nanijeli kada su ga brutalno pretukli. Oni su ga u grab iza imanja polumrtvog bacili, iz koje je Rasim ispuzao, uspio je do komšija doći, koji su Hitnu Pomoć potom pozvali pa je odven odmah u karlovačku Opću bolnicu.

Šokirani su ostali ljekari kada su vidjeli ozljede koje je imao, kao i stanje u kojem je dovezen u bolnicu, policiju su alarmirali odmah, a klupko strave na imanju se počeo odmotavati. On je višestruke udarce po tijelu zadobio, imao je prelom desne podlaktice, zubi su mu izbijeni, donja čeljust slomljena pa je morao i na operacija. Imao je rane na leđima koje su nastale kada je polivem sprejem za čišćenje papaka stoke.

Udarali su ga čekićem po prstima na nogama i rukama, ostao je bez noktiju. Krv je mokrio zbog stalnih batina.