Čelnici Borussije strepe od meča s Hoffenheimom, moguće i oduzimanje bodova

0
24

Naime, Borussijini navijači su u prvom dijelu sezone verbalno vrijeđali jednog svojih omiljenih neprijatelja Dietmar Hoppa, milijardera koji je prije 15-ak godina odlučio svoj klub iz mladosti Hoffenheim iz pete lige uvesti u Bundesligu.

Navijači iz Dortmunda su razvili i ogromnu zastavu s glavom omraženog gazde Hoffenheima preko koje je uz nacrtanu metu stajao slogan “Hasta la vista Hopp”.

Domaćin je rekao kako je to bio poziv na ubistvo, a Borussia je zbog incidenta bila kažnjena s 50.000 eura i uvjetnom kaznom zabrane gostovanja njenih navijača u Hoffenheimu ako se slični ispad ponovi do 2022. godine.

“Nije mi želja miješati se u sportsko takmičenje. To je zadnje što želimo. Manje su šanse za oduzimanje bodova, ali ne mogu ni to isključiti. S kaznama želimo utjecati na odgovornost navijača. Na njima je hoće li moći putovati u Hoffenheim sljedećih godina”, rekao je Lorenz.

Inače, Borussijini navijači su jedni od najaktivnijih grupa koje se bore za zadržavanje njemačkog sistema po kojem su klubovi u većinskom vlasništvu lokalne zajednice odnosno članova klubova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here