ČISTA MAGIJA – SVI OSTALI BEZ TEKSTA I U SUZAMA: Ovako nešto niste vidjeli NIKADA do sad, i više NIKADA I NEĆETE!

0
16049

Kada je na scenu šoua ‘Britanija ima talenat’ izašao Mark Spelman, žiri se posebno skoncentrisao. Pred njima je bio čovjek koji će izvesti trik, te su s posebnom pažnjom pratili svaki njegov korak i pokret, ni ne sumnjajući da će im on zapravo promijeniti život zauvijek!

Naime, Mark je tokom izvođenja trika žiriju podijelio Rubikovu kocku, voštane bojice, knjigu, hemijsku koju je zamolio Sajmona Kauela da drži u desnoj ruci i uspravnu, karte – sve što ukazuje da slijedi jedan magični trik.

“A šta kad bih vam rekao da sam ja sve ovo znao prije dva mjeseca, devet mjeseci, prije dvije godine?”, pitao je on, kojem žiri još uvijek nije pokazao kako je “pomješao” Rubikovu kocku, koju je bojicu izabrao, ili kartu, ili riječ iz knjige.

Dirljiva priča Marka Spelmena nanijela je suze na oči i najhladijima!

“23. decembra 2015. godine sam otkrio magiju… Supruga i ja smo pet godina smo pokušavali da imamo dijete, pet godina isprobavali sve. Rak joj je otkriven u trudnoći. Ali naša kćerka Izabela je preživjela hemoterapije i nastavila da bude ostvarenje svih naših snova, nakon duge borbe… Ovo sam snimio prije dva mjeseca. Ona je tada crtala samo jednom bojicom”.

U pitanju je bila crvena boja, koju je žiri nasumično izabrao. Mark je samo nastavio:

“Prije šest mjeseci nije htjela da spava bez svoje omiljene igračke”.

U pitanju je bio maleni pingvin, kao sa karte koju je žiri izabrao.

“Izabela uvijek uzima tati stvari i prije devet mjeseci ovako je ona pomiješala ovu Rubikovu kocku”.

Rezultati su fascinirali sve!

Sajmona Kauela Mark je ostavio za kraj. Pitao je koju je riječ nasumično zaokružio i u pitanju je bila riječ “šešir”.

“Ovo sam snimio prije dve godine. Sajmone, Izabela ima nešto da ti kaže”, pisalo je na ekranu a zatim se čuo on, koji pita malenu djevojčicu šta misli da će Sajmon, kada bi se tata prijavio za “Talenat”, zaokružiti.

Djevojčica je izgovorila riječ “šešir”!

Mark je, ipak, na samom početku rekao da je pronašao magiju i da ga je promijenila, kao i njegov život. U šouu se zbog njega po prvi put u 2018. godini čulo zlatno zvono!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here