Guardiola nastavlja s provokacijama: Real nije najbolja ekipa desetljeća

0
19

Nekadašnji Barcelonin trener, koji je u nekoliko navrata naglasio kako nikad ne bi mogao trenirati Kraljeve, izgleda ne odustaje od svoje teorije te i dalje nastavlja sa sitnim provokacijama.

“Kada gledate osvojene lige i kupove, Real nije najbolja ekipa desetljeća. Bayern, Juventus i Barcelona su ih osvajali šest ili sedam puta. Real samo dva. Siguran sam da je Solari sada shvatio moj odgovor”, izjavio je Guardiola uoči derbija s Chelseajem.

Španski stručnjak je u ovoj izjavi prozvao Realovog trenera Santiaga Solarija, koji je izjavio kako je to bio namjerni propust dodavši da je Real najbolji klub u historiji, a posebnu pažnju posvetila mu je i Marca.

“Narcisoidnost. Možda se tako može objasniti da je među tri najbolja kluba naveo dva koja je on trenirao. On ističe snagu domaće lige i kontinuitet u cijeloj godini. I da, to je zaista solidno ostvarenje za klubove koji ne osvoje Ligu prvaka. Historija nas, s druge strane, uči da ništa nije važnije u svjetskom klupskom nogometu od Lige prvaka. Možda Pep pokušava privući pažnju poput Mourinha, s tim da to radi s više stila od Portugalca. Šta smo uopšte trebali očekivati od njega? Da se izvini što nikad nije osvojio Ligu prvaka bez Messija? Možete li zamisliti NBA trenera koji kaže da u posljednjem desetljeću Warriorsi nisu među najboljim ekipama? Uzvišeni gospodine Pep, zašto ste pali tako nisko”, pisala je tada Marca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here