Jelena Karleuša poslala poruka Hrvatima od koje se cijeli Balkan trese: Poslušajte me, nemojte ovo da radite Srbima

0
778

Čitavu planetu trese nogometna groznica pošto se u Rusiji održava jedno od planetarno najpopularnijih takmičenja ikada u nogometu. Riječ je naravno o svjetskom prvenstvu, a poslije mjesec dana aktivnog praćenja utakmica, sada je pred nama i finale u kojem su se našli reprezentacija Francuske i Hrvatske.

Izuzetno veliki podvig je napravila reprezentacija Hrvatske, niko nije očekivao da će pomenuta reprezentacija da bude u finalu, obzirom da ih niko nije svrstavao u uži krug favorita za osvajanje svjetske titule. Ujedinio se Balkan, sada svi navijaju za Hrvatsku, a čini se kako fudbalska groznica nikada nije ovo područje tresla kao što je sada slučaj.

Balkan je izuzetno turbulentno podneblje, nikada nije moguće da se ne dotaknu nacionalne tenzije, i ovja put je isti slučaj. Mnoge poznate ličnosti su komentarisale nemile stvari, kao i događaje koji su se desili, a Jelena Karleuša je jedna od njih koja je odlučila da prokomentariše.

Odlučila se Jelena Karleuša oglasiti povodom svih nemilih scena, gdje su reprezentativci Hrvatske phevali u svlačionici agresorke pjesme, pa se putem tvitera oglasila, a potom i ovo napisala:

“– Zbog podrške naroda u Srbiji, Novaka, zdrave pameti i ljudskosti, nadam se da reprezentativci Hrvatske vise neće pevati pesmu u kojoj se pominje ubijanje Srba. Dosta je bilo primitivizma, mržnje i ružne proslosti. Sport je sport. Naši sportisti su po tom pitanju UZOR SVIMA – napisala je.”

Neke druge stvari bacaju mrlju na sve ovo što se dešava sa reprezentacijom Hrvatske, u BiH u dijelu gdje žive Hrvati se pjevaju pjesme protiv Bosne, veličaju se ratni zločinci.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here