Krespo: Ikardi potreban Argentini, ali nije u Mesijevom čarobnom krugu

0
10

Ernan Krespo smatra da Mauro Ikardi neće igrati na Svjetskom prvenstvu jer nije u Mesijevom užem krugu, iako je po kvalitetu odmah iza njega i Ronalda.

Nekadašnji napadač Čelsija i Intera smatra da Interova zvijezda Mauro Ikardi, iako je ušao u preliminarni popis od 35 igrača za SP, neće biti izabran za put u Rusiju jer se ne nalazi u Mesijevom “čarobnom krugu”.

Ikardi je uoči posljednjeg kola drugi strijelac Serije A, a ima tek pogodak manje od Lacijevog napadača Ćire Imobilea, ali svejedno bi mogao propustiti SP usprkos tim uspjesima.

Iako Argentina ima veliki broj kvalitetnih igrača na napadačkim pozicijama, Krespo smatra da je Ikardi upitan čisto zbog toga što nije prijatelj sa zvijezdom Barselone.

“Mislim da Ikardi nije jedan od Mesijevih prijatelja”, rekla je igračka legenda Parme.

“Reprezentacija je sastavljena od čarobnog kruga, ako me razumijete. Ikardi nije dio tog kruga i stoga neće ići u Rusiju. To je moje mišljenje. Ekipa treba napadača poput njega, ali očigledno se Sampaoli i Mesi ne slažu”, dodao je Krespo.

On je iznenađen da uprkos odličnim partijama koje Ikardi pruža za klub, 25-godišnjak još nije postao standardni član reprezentacije.

Takođe je istakao koliko cijeni igru Interovog napadača.

“Nijedan igrač nije bolji od njega u jedanaestercu. Kada dobije loptu tamo, ubitačan je, ali naravno, ako želite da gradite duboke napade, Aguero je prikladnija opcija. Poslije Kristijana i Mesija, postoji veliki broj napadača koji se mogu smatrati trećima na svijetu. Po meni je i Ikardi u tom društvu”, rekao je Krespo.

Krespo je takođe izrazio želju da gleda Ikardija na San Siru dogodine:

“Inter mora da učini sve da ga zadrži, njihovi direktori su sposobni i riješiće sve njegove brige za budućnost”, zaključio je Krespo.

Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here