Ne bacajte više novac na tablete za visok krvni pritisak: Ovo vam je samo potrebno da koristite jednu sedmicu

0
388

SIMPTOMI VISOKOG KRVNOG TLAKA SU JEDVA VIDLJIVI, NEMA IH UOPĆE. VISINA KRVNOG PRITISKA MOŽE DA IMA UTJECAJ NA CIJELI ORGANIZAM, ALI I NAŠE PONAŠANJE, MOŽE NORMALNIH RAZMJERA BITI, ILI PREVISOK I PRENIZAJ.

Visoki krvni pritisak je viši od standardne 120/80 mmHg. Ovisi o stanju svake osobe, relativan pojam je zapravo dosta. Vrijednosti krvnog pritiska se razlikuju ovisno o aktivnosti, dobi, lijekovima, zdrastvenom stanju. Nizak krvni pritisak nekome može biti normalan.

Okidač za zastoj srca ili srčani udar je visoki krvni pritisak, pacijenti i gnorišu simptome uglavnom koji na njega ukazuju.

Jedna od najčešćih bolesti današnjice je svakako arterijska hipertenzija. Smatra se da jedna trećina odraslih ljudi ima pritisak koji bi se trebao liječiti, a po regijama se mijenja ovaj procenat, sve ovisi od načina ishrane, fizičke aktivnosti, kao i životne dobi. Nema osoba koja barem jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, dodatni problem je kada se liječi hipertenzija podatak da se neredovno uzima terapija, u nedovoljnim dozama često.

Prirodni način da riješite problem, da snizite visoki pritisak:

Sastojci koji su vam potrebni su sljedeći:

– jedan komad ribanog đumbira

– jedno čehno bijelog luka

– jedna žlica jabučnog octa

– jedna mala žlica meda

– jedna žlica limunovog soka

Uputstvo:

– stavite u blender sve sastojke za trideset sekundi. Procijedite tečnost, a potom tu mješavinu držite u frižider za pet dana.

Konzumirati ćete jednu žlicu ovog lijeka prije doručka ujutro, jednu žlicu ovog lijeka noću prije večere. Nemojte više od tri puta da konzumirate ovaj lijek.

Ako imate problema ili poznajete nekoga ko ima problem, podijelite ovaj članak da vide i oni.