Objavljena velika prognoza za zimu: Nije kako su najavljivali, spremite se na ono što nam dolazi u decembru

0
573

DONOSIMO VAM DANAS VREMENSKE PROGNOZE ZA BOSNU I HERCEGOVINU, SRBIJU I HRVATSKU.

U BOSNI I HERCEGOVINI JE BILO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME SA KIŠOM U VEĆIM PODRUČJIMA, TEMPERATURE ZRAKA SU JUČER IZNOSILI U 13 SATI: BUGOJNO 6 STEPENI, ŠIROKI BRIJEG, BILEĆA, BRČKO, TUZLA I LIVNO SU IMALI PO 8 STEPENI, MOSTAR, ZVORNIK, TREBINJE, SANSKI MOST I DOBOJ SU IMALI PO 9 STEPENI, BANJA LUKA 10, BIJELJINA 12, A NAJTOPLIJI JE BIO BIHAĆ SA 14 STEPENI.

Sarajevo i Ivan Sedlo su imali po 5 stepeno, Sokolac 0, Srebrenica 4, a Zenica 3 stepena.

U BiH se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, slaba kiša ili rosulja se očekuje u zapadnom i jugozapadnom dijelu zemlje. A tokom dana se očekuje kiša kao i ostalim dijelovima zemlje.

Prestanak padavina možete očekivati navečer, vjetar će biti slab do umjeren jugozapadnog smjera, poslijepodne u jugozapadnim i planinskim područjima olujan na momente. Jutarnja temperatura zraka će biti od dva do osam stepeni, na jugu toplije, od sedam do 11, dnevna od 7 do 13, dok na jugu od 12 do 15 stepeni Celzijusa.

Sada vam donosimo u prilog i trodnevnu prognozu, pa pogledajte dobro ovo:

 

Šta mislite vi o ovome, da li ste ovo sve pročitali, zima će biti slaije nego prošle godine, sami ste primijetili ovo. Hvala vam što nas pratite