Plutajuća simfonija: Najveći kruzer na svijetu krenuo je na svoje prvo putovanje (FOTO) (VIDEO)

0
1655

Najveći kruzer na svijetu, ‘Morska simfonija’, plovi Mediteranom na prvom putovanju poslije tri godine izgradnje, koje je započeo u Barseloni.

Vlasnik je kompanija “Rojal Karibijan”, a kako piše Si-En-En Trevel, najveći kruzer na svijetu dugačak je više od 362 metra, a može da primi oko 6.680 gostiju i 2.200 radnika na brodu, što je skoro 9.000 ljudi.

Ovo impozantno plovilo raspolaže sa 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.

Brod ima 18 paluba što, objasnio je Jeung, čini sve prisutne da se osjećaju lagodno i da ne osećaju kao da je brod prenatrpan ljudima.

– Kao zgrada, zar ne? Postoji 24 lifta i sedam dijelova. Svaki dio ima sopstvenu specifičnost i samim tim, tendenciju da prirodno podijeli putnike – rekao je Jeung.

Među takvim dijelovima broda je, na primer, solarijum za odrasle ili ”Central park” ukrašen sa 20.000 tropskih biljaka, ili vodeni park.

Ovaj brod pruža niz uzbudljivih usluga, među kojima su lavirint iz kog treba izaći, simulacije surfovanja, ali kruna svega je “Ultimativni ambis”, najviši tobogan na kruzeru ikada, koji se nalazi na skoro 46 metara iznad nivoa mora.

Spuštanje sa vrha tog tobogana do dna traje 13,14 sekundi.

Na brodu su i plesni i muzički umetnici koji svojim nastupima i pružaju prisutnima dodatni užitak.

Kada je reč o smeštaju, prvo mesto nosi “Ultimativni porodični apartman” na dva nivoa, dečji deo u raznolikim bojama koji sadrži tobogan u sobi, privatni bioskop, sto za stoni tenis i zid od lego kockica.

Sa druge strane, deo za odrasle je dupleks za osam osoba koji izlazi na privatni balkon sa đakuzijem, a ukoliko gosti zatraže, dobiće ličnog batlera koji će voditi računa o celoj porodici, kao i ličnog fotografa, “glavnog instagramera”, koji će se postarati da imaju prelepe fotografije, piše CNN.

Ove godine, brod koji je svoje prvo putovanje započeo iz Barselone, putovaće do Palma de Majorke, italijanske Firence, Pize, Rima i Napulja, a na jesen će “preko bare” ploviti do Majamija na Floridi, nakon čega će započeti krstarenje Karibima.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here