Tokom meča svi su se okrenuli prema njemu i uhvatili se za glavu: Srbi ne mogu vjerovati da je on došao gledati Novaka Đokovića

0
804

POPULARNI SRPSKI TENISER NOVAK ĐOKOVIĆ JE POBIJEDIO SINOĆ AMERIKANKA DŽONA IZNERA NA SAMOM STARTU ZAVRŠNOG MASTERSA KOJI SE IGRA U LONDONU.

U meču prvog kola u okviru grupe GUGA KUERTEN Novak Đoković i John Isner su igrali. Novak je dobio 6:4 6:3 u setovima.

U publici je i Kristijano Ronaldo bio, tačnije sa djevojkom Georginom Rodriguez i sinom Kristijanom mlađim.

Loptica sa terena je poletjela prema Kristijanu Ronaldu, koji je pokušao uhvatiti je rukom, ali to nije uspio:

ATP finale je drugi najviši stupanj godišnjeg muškog teniskog turnira nakon četiri Grand Slam turnira.

Dvodnevni događaj, turnir se održava svake godine svakog studenog na O2 Areni u Londonu u Ujedinjenom Kraljevstvu. ATP finale su sezonska prvenstva ATP World Tour i imaju vrhunske osam singlista i parove u ATP ljestvici. Turnir je održan 1970. godine, iako je poznat pod drugim imenom.

Roger Federer drži rekord za najviše pojedinačnih naslova sa šest, dok Peter Fleming i John McEnroe drže rekord za najviše dvostruke naslova sa sedam.

Na aktualnom turniru, pobjednici se dodjeljuju do 1500 bodova; sa svakim izgubljenim kružnim robinjem od toga se odbijaju 200 bodova.

Događaj je četvrta evolucija prvenstva koja je započela 1970. godine. Prvotno je poznata kao Grand Prix majstora i bila je dio Grand Prix teniskog kruga. Organizirao ga je International Lawn Tennis Federation (ILTF). Nastalo je uz natjecanje WCT Finale sezonskim prvenstvima za suparničku tenisku turneju na Svjetskom prvenstvu. Masters je bio događaj na koncertu na kraju godine među najboljim igračima na turneji muškaraca, ali nije se računa za svjetske bodove.

Godine 1990., Udruga teniskih profesionalaca (ATP) preuzela je vođenje muškog turnira i zamijenila majstore s ATP Tour Svjetskom prvenstvu. Svjetski bodovi su sada na kocki, dok je neporaženi prvak koji je zaradio isti broj bodova za pobjedu jednog od četiri Grand Slam natjecanja. ITF, koji je i dalje vodio Grand Slam turnire, stvorio je suparnički događaj na kraju godine poznat kao Grand Slam Cup, kojemu su osporili 16 igrača s najboljim rekordima na Grand Slam natjecanjima te godine.