U Kamernom teatru 55 upriličena medijska premijera predstave “Sjećaš li se Doli Bel”

0
15

U Kamernom teatru 55 upriličena je medijska premijera “Sjećaš li se Doli Bel” reditelja Kokana Mladenovića kojoj su prisustvovali i sponzori ove pozorišne kuće, a koja će sutra premijerno biti izvedena za javnost.

Dvanaest glumaca Kamernog teatra 55 ispričalo je dirljivu ljubavnu priču o prvoj ljubavi i životu jedne sarajevske porodice u vremenu koje je obećavalo mnogo, a koje je na kraju pojelo samo sebe i mnoge od nas sa sobom.

Predstava je adaptacija istoimenog romana Abdulaha Sidrana koji je Kamernom teatru 55 ustupio prava za dramatizaciju predstave. Premijeri predstave prethodile su intenzivne probe koje su trajale dva i po mjeseca, a Mladenović je istakao da je “Sjećaš li se Doli Bel” zapravo zajednička posveta autorskog tima i glumačkog ansambla Sarajevu iz ovog romana.

Uloge u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

Nakon premijernog izvođenja 15. marta, predstava “Sjećaš li se Doli Bel” će na sceni Kamernog teatra biti izvedena 16., 18., 19., 20., 26. i 27. marta. Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema Kupikartu.ba.

svojtiposo.ba

Komentar

5