Utegla se u usku haljinu, sve puca: Evo u čemu je Kolinda došla na večeri BiH udruge, svi su ovaj detalj gledali

0
1213

POPULARNA HRVATSKA PREDSJEDNICA HRVATSKA DOŠLA je na humanitarnu večer članova i prijatelja udruge bosanskih Hrvata Prsten, ona je odjenula haljinu u najpopularnijem uzorku sezone, onom leoparda. Haljina koju je ona odjenula na sebe je naglasila sve tanju liniju predsjednice, večer je u društvu Milijana Brkića provela kao i Dragana Čovića, fotku je objavio HDZ-ov predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Publiée par HDZ Bosne i Hercegovine sur Dimanche 2 décembre 2018

Publiée par Andrija Mikulić sur Samedi 1 décembre 2018

O HDZ-u:

HDZ je politička stranka u Hrvatskoj. To je jedna od dvije najveće suvremene političke stranke u Hrvatskoj, zajedno s Socijaldemokratskom strankom (SDP), koje je ostala u središtu pozornosti. Trenutno je najveća stranka u Saboru sa 55 mjesta.  HDZ je vladao Hrvatskom od 1990. godine nakon što je zemlja postala nezavisna od Jugoslavije do 2000. godine, au koaliciji s mlađim partnerima od 2003. do 2011., a od 2016. godine. Stranka je članica Europske pučke stranke (EPP).  Vođa HDZ-a, Andrej Plenković, aktualni je premijer RH, nakon što je uslijedio nakon parlamentarnog izbora 2016. godine.

HDZ su 17. lipnja 1989. osnovali hrvatski disidenti pod vodstvom Franje Tuđmana. Bio je službeno registriran 25. siječnja 1990. HDZ je održao prvu konvenciju 24. i 25. veljače 1990., kada je Franjo Tuđman izabran za predsjednika. Kada je stranka osnovana, vlada Socijalističke Republike Hrvatske upravo je uvela višestranački sustav u Hrvatskoj i zakazane izbore za Hrvatski sabor.

HDZ je počeo kao nacionalistička stranka, ali je uključivao i bivše partizane i članove komunističkog društva poput Josipa Manolića i Josipa Boljkovca.  Predsjednik Tuđman i drugi dužnosnici HDZ-a putovali su u inozemstvo i prikupili velike financijske doprinose hrvatskih iseljenika. Uoči parlamentarnih izbora 1990. godine, vladajuća Liga komunista Hrvatske vidjela je takve tendencije unutar HDZ-a kao priliku da ostanu na vlasti. Na početku demokracije komunisti su HDZ nazvali “strankom opasnih namjera”. HDZ je osvojio većinu u Hrvatskom saboru, a Hrvatska je postala jedna od rijetkih zemalja istočne Europe u kojoj je komunistička jednostranačka vlast zamijenjena antikomunističkim pravilo stranke. 30. svibnja 1990. – dan kada je HDZ službeno stupio na vlast – kasnije je obilježen Dan državnosti, javni praznik u Hrvatskoj.