Video potresao BiH: Evo šta je bh. glumac Emir Hadžihafibegović poručio Dodiku: Ti ličiš na čobana iz priče..”

0
783

POPULARNI GLUMAC EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ JE NEKO KO JE NAŠOJ JAVNOSTI POZNAT PO TOME ŠTO IMA VLEIKI BROJ HITOVA IZA SEBE, SNIMIO JE I VELIKI BROJ SERIJA, KAO I PREDSTAVA. NJEGA VOLI PUBLIKA IZ CIJELOG REGIONA, IMAO JE PRILIKU DA NAS SVE NASMIJAVA I SIGURNO DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH GLUMACA ZA HUMOR.

Gostovao u emisiji Al Džazire, u jednom intervjuu se dotakao i teme Milorad Dodik, njega je on tako i opisao. Predsjedniku manjeg bh.entiteta se neće dopasti sigurno ovo što je rekao.

Emisija u kojoj je gost bio Emir je ONI POBJEĐUJU, u jednom trenutku je rekao kako je MIlorad Dodik frajer koji je provaljen, nije samo to govorio o njemu, mnogo toga je dodao proslavljeni bh.glumac, a šta je tačno izgovorio, najbolje je da vi pogledate ovu emisiju ispod:

A kada je riječ o Emiru, rođen je 1961. godine, pored bosanskog, ima i hrvatsko državljanstvo, a rođen je u Tuzli, diplomirao je u Sarajevu na akademiji scenskih umjetnosti, 1986. godine, a u narodnom pozorištu u Tuzli je radio od 1989. godine do 1992. godine. Potom je proveo i u vojsci ARBIH 1992 do 1995. godine.

1996.godine se pridružio Ansamblu Narodnog Pozorišta u Sarajevu, jedno vrijeme je bio i ministar kulture i sporta u sarajevskom kantonu. A preko 80 uloga jei mao u pozorištu, na TV-u ali i na filmu.

Na relaciji Sarajevo- Tuzla živi, dvoje djece ima, a njegove TV uloge su nas uvijek oduševljavale, među pozatim od novijih serija gdje se pojavljivao u ulogama Lud, zbunjen, normalan, glumio je Samira Fazlinovića, kao i Fadila Opančića u seriji Dva smo svijeta različita.

A koju vi ulogu volite?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here