Vozači da vas čujemo: Zeleni ide lijevo, plavi i crveni idu pravo, ko ovdje ima prednost?

0
373

PONEKAD KANDIDATE ZNA DOVESTI NA RUB ŽIVACA POLAGANJA VOZAČKOG ISPITA, NEKI IMAJU PROBLEM NAUČITI ZNAKOVE, A NEKI TEORETSKI DIO, NAJVIŠE JE ONIH KOJIMA NE IDU BAŠ NAJBOLJE RASKRSNICE.

Za većinu pitanja, potrebno je da nekoliko puta pročitate, kada su raskrsnice u pitanju, nećete uspjeti ovaj zadatak savladati bez nekog detaljnog razmišljanja i detaljne analize.

Donosimo vam u nastavku izazov u kojem trebate prepoznati koji od ovih automobila ima prednost.

Vidite i sami da zeleni automobil želi da skrene lijevo, plavi i crveni pravo nastavljaju. Ko ima prvenstvo prolaza u ovoj situaciji?

Dobro razmislite o mogućim opcijama, prije nego pogledate tačan odgovor:

Na završnom ispitu, komisija će biti jako stroga, stoga morate da pazite na svaki detalj, potrebno je svaki detalj da savladate što je potpunije i moguće. Poznavanje raskrsnica, kao i saobraćajnih propisa vam živu glavu može spasiti.

Pogledali ste fotografiju, dali ste konačan odgovor, a sada je vrijeme da saznate da li ste pogodili.

Ukoliko ste rekli da je odgovor Crveni, Plavi i Zeleni, tačno ste sigurno odgovorili. Dobro ste pročitali, a kada nema ni semafora na raskrsnici, ni znakova ni policajca, poštuje se tada najbitnije pravilo, to je pravilo koje se naziva PRAVILO DESNE STRANE. Svi vozači bi morali da poštuju ovo.

Kako ne bi do neželjenih situacija došlo, ili do nepotrebnog smrtnog ishoda, potrebno je da shvatite jako ozbiljno propise, i da ih perfektno savladate. Uzrokom nečije smrti možete biti zbog nepoznavanja pravila, svakako ne biste željeli to. Sat vremena odvojite i za veoma kratak rok ćete naučiti znakove, kao i ostale saobraćajne propise kao neki iskusan profesionalni vozač.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here