Žene masovno ovo rade: Muškarci kažu da im se gadi, a one to redovno objavljuju, evo zbog čega

0
357

PREMA NAMETNUTIM STANDARDIMA LJEPOTE, DLAKAVI PAZUSI SU KAO I OSTALE DLAKE NA TIJELU ŽENE POPTUNO NEPRIHVATLJIVI OD STRANE DRUŠTVA.

Ti standardi se mijenjaju posljednjih godina u pozitivnom smjeru, sve više žena se odupire gdje ponosno pokazju svoje neobojene pazuhe na internetu.

Šest njih je napisalo za Refinery29 zbog čega to rade, njihovi razlozi su zaista različiti, možda bi vam moglo motivisati na isti potez.

Imam jako guste i tamne dlake po tijelu gdje je potrebno svakodnevno da depilirate, a to velike probleme stvara. A osim urastanja dlačica, šest sati nakon depiliranja počinju izbijati iz kože što neugodan svrab uzrokuje. Odlučila sam prestati borbu s njima voditi. Zbog čega bi samo muškarci smjeli dlakave pazuhe imati? Poručujem ovom društvu da se ebu, osjećam se sada bolje i jače nego ikad rekla je umjetnica Candace Bird koja dolazi iz Solt Lejk Sitija.

Jacinda Pender iz Atlante koja je studentica je rekla da što je starije sve neozbiljnije doživljava svoje dlake na tijelu. Misli da ih ljudi ne bi trebali koristiti za promicanje nekih političkih stavova, to se jednostavno mora prihvatiti, nastaviti dalje. Njoj je draže kada ih ne mora depilirati, ali to je i sa njenom ljenosti povezano.