“Ženin kolega sa posla pripremao je ručak”

“Ženin kolega sa posla pripremao je ručak nakon što je oženi sina jednica za sve one koji nisu prisustvovali svadbi. Obzirom da smo ja i žena bili na svadbi nismo bili pozvani, ali samo dan prije tog ručka, došao je kod nas i zamolio mene i moju ženu da mu pomognemo pripremanja tog ručka.

Na žalost, ja nisam mogao jer sam taj dan imao poslovnih obaveza, ali moja žena je mogla i naravno pristala da mu pomogne. Ručak je trebao da bude kod njega na vikendici i ja sam moju ženu ranim jutrom odvezao kod njega.
Kada smo došli on nas je dočekao, a ja obzirom da sam žurio samo sam se pozdravio i krenuo nazad. U putu sam se sjetio da sam mu zaboravio dati litar domaćeg vina koji sam mu ponio. Obzirom da nisam daleko otišao, okrenuo sam se i vratio u vikendicu.

Kada sam došao bilo mi je čudno jer nikoga nije bilo u dvorištu, krenuo sam ka vikendici, a onda sam čuo nešto čudno.

Prišao sam prozoru koji je bio otvoren i vidio ženu sa mojim kolegom na krevetu.
Okrenuo sam se i vratio kući, nisam išao ni na sastanak. Nekad predveče dovezao ju je KOLEGA, kada je ušla u kuću rekla je da je toliko umorna da se nemože ni istuširati, prošla je u spavaću i zaspala. Evo 10 dana razmišljam, ŠTA DA RADIM. 22 godine smo u braku, djeca, kćerka udata, trudna, kako reagovati, ako je razotkrijem, mnogi životi će biti uništeni i ko će zbog toga biti kriv. Bolje da sam umro, nego ovo doživio sa svojih 46 godina života.”